Росія збирається патрулювати кораблями Дніпро та острови – британська розвідка

Російські кораблі «Дніпровської флотилії», якими окупанти збираються патрулювати Дніпро, стануть мішенню для українських безпілотників, які знищують російські кораблі у Чорному морі.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

У відомстві нагадали, що 20 березня міністр оборони росії сєрґєй шойгу оголосив про створення Дніпровської річкової флотилії та бригади катерів. Це нове формування, вірогідно, відповідатиме за охорону водних шляхів Дніпра та островів, які розділяють Херсон, підконтрольний росії та Україні, вважають аналітики. Вони додають, що цілком можливо, що Дніпровська флотилія буде підпорядкована групі військ «Дніпро», яка об’єднала запорізьку та дніпровську групи військ у лютому цього року.

“Росія, ймовірно, хоче запобігти і перешкодити українським операціям через річку, таким як операція зі створення та утримання плацдарму у Кринках”, – вважають у відомстві.

Зазначається, що російські та українські війська втратили велику кількість особового складу та техніки під час боїв у Кринках. Зокрема 17 березня 2024 року українські сили в Кринках повідомили, що відбили наступ 810-ї гвардійської російської бригади морської піхоти в цьому районі.

Цілком імовірно, що це формування перебере функції річкового патрулювання від Чорноморського флоту, тоді як Чорноморський флот діятиме далі у східній частині Чорного моря.

“Дніпровська флотилія буде вразливою до українських безпілотних надводних апаратів, які ефективно знищували російські кораблі, що діяли в Чорному морі”, – вважають у розвідці.

Реклама