З 1 квітня в Україні зростуть виплати для працюючих пенсіонерів

Перший заступник голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк розповів, що з 1 квітня пенсіонери, які працюють, отримуватимуть більші виплати

Про це інформує Верховна Рада України. 

Конкретну суму він не назвав, але сказав, що збільшення виплат покриє здорожчання продуктів і послуг. 

“Для кожного працюючого пенсіонера це не такі великі кошти, але назагал для державного бюджету це все-таки додаткові видатки. Дуже важливо, що в принципі це підвищення пенсій для працюючих пенсіонерів – це є покриття трошки більше як рівня інфляції, тобто те все, що сьогодні є певне здорожчання продуктів харчування, деяких послуг – воно покриється саме цим підвищенням працюючим пенсіонерам, і така тенденція, ми думаємо, збережеться”, – сказав очільник комітету. 

Також Цимбалюк нагадав, що з 1 квітня зросте мінімальна зарплатня.

“Дуже важливо, що саме ця категорія пенсіонерів також отримає як правило більшу заробітну плату, бо з 1 квітня мінімальна зарплата зростає до 8 тис. гривень і певна частина з них працює на мінімальну заробітну плату, тобто це також важлива підтримка для тих людей, які сьогодні отримують не так багато, але в період дії воєнного стану важливо, щоб ця категорія громадян відчувала підтримку”, – зазначив він.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар