Україна повинна перемогти. Дайте зброю: у столиці відбувся Київський безпековий форум

21 та 22 березня ворог завдав масованих комбінованих повітряних ударів по містам України. Це були найпотужніші обстріли за останні кілька місяців. У ці дні в Києві проводився Київський безпековий форум за участі численних іноземних делегацій.

Форум присвятили десятій річниці підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом. 2014-го історичний документ від імені України підписав тодішній прем’єр Арсеній Яценюк, голова Київського безпекового форуму.

Відкриваючи захід, голова КБФ звернувся до Конгресу США та спікера Джонсона із закликом розблокувати воєнну допомогу України, що стало однією з центральних заяв заходу.

“Україна повинна перемогти. Дайте зброю”, – наголосив він.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ у спеціальному відеозверненні нагадав, що держави НАТО надали 99% всієї військової допомоги Україні на десятки мільярдів доларів, і запевнив, що допомоги “буде ще більше”.

Адмірал Роб Бауер, який є головою Військового комітету Альянсу прибув у Київ на запрошення КБФ та Арсенія Яценюка.

“Мій візит – перша військова делегація НАТО, яка відвідала Україну після широкомасштабного вторгнення – є свідченням того, що НАТО й Україна ближчі, ніж будь-коли”, – сказав адмірал у своєму вступі.

За два дні роботи Форум охопив широке коло тем – від ситуації на полі бою і термінової військової допомоги Україні до виборів президента Сполучених Штатів і бачення стратегії Заходу та України.

Реклама