Міністр закордонних справ Чехії заявив, що Україна може отримати 1,5 млн снарядів у межах ініціативи закупівлі боєприпасів

Очільник міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що в межах ініціативи держави щодо закупівлі боєприпасів Україна потенційно може отримати 1,5 млн снарядів

Про це пише Bloomberg.

За словами Ліпавського, чеська ініціатива, яка передбачає закупівлю 800 тис. снарядів для України за межами Європейського Союзу, “приносить плоди”.

“Як ми бачимо, це вже допомагає Україні краще воювати, тому що вони знають, що в них будуть свіжі боєприпаси, і це змінило їхнє ставлення до використання наявних запасів”, – сказав він, але відмовився розповісти, скільки часу потрібно для поставок снарядів на фронт.

Також міністр закордонних справ Чехії додав, що Україна може отримати більше боєприпасів, ніж було заплановано на початку.

“Ми можемо зробити набагато більше, ніж спочатку оголошена кількість”, – акцентував він, назвавши цифру 1,5 млн снарядів як потенційних обсяг поставок Україні.

Водночас Ліпавський підкреслив, що ініціатива Чехії – це недостатньо для підтримки України, а фінансувати перші відправлення боєприпасів слід до їхньої відправки.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар