У Музеї Голодомору закликають позбавити Пулітцерівської премії журналіста, який заперечував голод в Україні

Національний музей Голодомору-геноциду створив петицію, у якій закликає позбавити Пулітцерівської премії журналіста New York Times Волтера Дюранті. Він заперечував факт голоду в Українській РСР.

Про це йдеться на сторінці Музею.

Там вказують, що цю петицію ініціював Комітет США з вшанування Голодомору-геноциду. Станом на сьогодні її підписали понад 10 тисяч людей.

“Його матеріали початку 1930-х років є яскравим прикладом дезінформації, яка допомагала комуністичному режиму приховувати від світу факти масової смертності від голоду. На жаль, у 1932 році за серію репортажів про життя в СРСР Дюранті вручили Пулітцерівську премію — найпрестижнішу журналістську нагороду”, — написали на сторінці Музею.

Підписати петицію можна за цим посиланням.

Дюранті був американським журналістом, який упродовж 14 років очолював московське бюро New York Times. Так, в одній зі своїх статей, він писав, що «росіяни не доїдають, але не голодують», заперечуючи у такий спосіб інформацію про Голодомор, яку поширив британський журналіст Гарет Джонс. Окрім цього, Дюранті писав, що числа щодо кількості смертей від «недоїдання» значно завищені.

Дюранті залишався кореспондентом у московському бюро до 1940 року.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар