Поліціянти завершили досудове розслідування відносно двох буковинців за незаконний трансфер осіб через державний кордон

Протиправну діяльність 27 і 39-річного жителів Селятинської громади на початку лютого цього року задокументували співробітники Вижницького районного відділу поліції спільно з прикордонниками. За 3800 євро і 3700 доларів США чоловіки намагалися посприяти у незаконному перетині державного кордону жителям Івано-Франківської та Дніпропетровської областей. Наразі правоохоронці передали обвинувальні акти щодо фігурантів для розгляду до суду.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що двоє спільників, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, організували схему незаконного збагачення грошима. Жителі Вижницького району підшукували потенційних «клієнтів» та на власному автомобілі доправляли їх до лінії розмежування.

Так, 3 лютого фігуранти привезли з Івано-Франківської області на КП «Голеча» у село Плоска двох чоловіків віком 21 і 23 роки, жителів міст Коломия і Жовті Води. За обумовлену наперед суму, 3800 євро і 3700 доларів США, буковинці повинні були переправити «клієнтів» через україно-румунський кордон. Для цього облаштували для них сховок у вантажному відсіку автомобіля «Opel Vivaro».

слідчі поліції завершили досудове розслідування відносно двох буковинців за організацію незаконного трансферу осіб через державний кордон

Однак під час перетину кордону прикордонники виявили схованих чоловіків. Протиправні дії фігурантів задокументувала слідчо-оперативна група Вижницького районного відділу поліції.

Правоохоронці затримали буковинців у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

За клопотанням слідчих поліції суд обрав затриманим запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури завершили досудове розслідування за фактом протиправної діяльності фігурантів.

Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Відповідно до санкції статті, фігурантам загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Реклама

Залишити коментар