Шахраї ошукали двох буковинок на суму понад 235 тисяч гривень

Аферисти продовжують розміщувати в інтернеті оголошення про можливість отримання додаткової грошової допомоги. Громадяни, не перевіривши достовірність інформації, власноруч допомагають шахраям незаконно привласнити кошти. Так, минулої доби заощадження втратили двоє мешканок Дністровського району. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

22 березня, до відділення поліції №1 (м. Сокиряни) Дністровського РВП звернулася 28-річна місцева жителька. Заявниця розповіла поліцейським, що в одній із соцмереж знайшла оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Буковинка перейшла за посиланням та ввела конфіденційну інформацію. У подальшому заявниця отримала сповіщення про перерахування 220 тисяч гривень на невідомі реквізити.

За такою ж схемою аферисти ошукали 55-річну жительку села Бабин. Буковинка розповіла співробітникам Дністровського районного відділу поліції, що у соціальній мережі побачила оголошення про можливість отримання фінансової допомоги. Жінка перейшла за посиланням та вказала конфіденційну інформацію, яка стосується її банківського рахунку. У подальшому з її картки зникло 15500 гривень.

Відомості про факти незаконного заволодіння коштами громадян поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Поліцейські Буковини звертаються до громадян з проханням довіряти інформації про соціальні виплати тільки з офіційних сайтів установ і організацій.

Закликаємо: будьте уважними та обачними, не переходьте за сумнівними посиланнями та в жодному випадку не вводьте вашу конфіденційну інформацію, що стосується ваших банківських рахунків.

Реклама