путін заявив, ніби Україна готувала «вікно» для терористів з «Крокусу

Російський диктатор владімір путін, який вперше публічно зʼявився майже через добу після теракту в концертній залі «Крокус Сіті Хол» під Москвою, передбачувано повʼязав дії нападників із Україною.

“Що стосується розслідування. Можна сказати наступне: всі четверо виконавців знайдені й затримані. Вони намагалися сховатися і рухалися в бік України, де, попередньо, для них було підготовлено вікно для переходу кордону”, – стверджує воєнний злочинець.

Зранку 23 березня аналогічну версію озвучила Федеральна служба безпеки росії. Згідно із заявою цієї спецслужби, особи, які брали участь у теракті у «Крокус Сіті Холлі», нібито намагалися втекти в Україну. За інформацією російської спецслужби, учасники теракту «планували перейти російсько-український кордон» та «мали контакти на українській стороні».

Раніше Слідчий комітет росії повідомив, що чотирьох підозрюваних затримали в Брянській області.

Ще ввечері 22 березня, в перші години після теракту, представники української влади заявили про непричетність Києва до подій під Москвою.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк та Міністерство закордонних справ України.

“Вважаємо такі звинувачення спланованою провокацією Кремля з метою подальшого нагнітання антиукраїнської істерії в російському суспільстві, створення умов для посилення мобілізації російських громадян для участі в злочинній агресії проти нашої держави та дискредитації України в очах міжнародної спільноти”, – ідеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

У МЗС України нагадали, що “російський режим має довгу історію кривавих провокацій спецслужб, подібних до теракту на Каширському шосе в 1999 році”.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар