У Підмосков’ї на концерті музичного гурту сталася стрілянина: є загиблі та поранені

У концертному залі музичного центру «Крокус Сіті Хол», що в підмосковному місті Красноґорск, невідомі в камуфляжі здійснили стрілянину. Згодом у музичному центрі спалахнула пожежа.

Про це повідомляють пропагандистські агентства «ТАСС» і «РИА Новости».

Пропагандист “РИА Новости”, який був на місці подій, розповів, що у партер “Крокус сіті холу” увірвалися люди у камуфляжі, як мінімум троє, відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Точно є поранені. Після цього, за його словами, кинули гранату чи запальну шашку, внаслідок чого почалася пожежа .Він також розповів, що люди, які перебували в залі, лягли на підлогу, щоб врятуватися від стрілянини, лежали хвилин 15-20, після чого стали вибиратися повзком. Багатьом вдалося вибратися.

Під час інциденту в «Крокус Сіті Холі» відбувався концерт російського рок-гурту «Пікнік». самі музиканти у стрілянині не постраждали. З будівлі почали евакуацію людей.

За попередньою інформацією, 12 людей загинуло, ще 35 поранено.

Оновлено: За даними Telegram-каналу «112», кількість загиблих уже досягла 40 людей, а постраждалих унаслідок інциденту понад 100.

Автори Telegram-каналу Mash стверджують, що ті, хто не встиг евакуюватися з торговельного центру, заблоковані пожежею, яка спалахнула на місці стрілянини. Вогонь начебто охопив третину будівлі, де почала руйнуватися покрівля. На даху також перебувають люди, які чекають на евакуацію.

На місці організували оперативний штаб, також туди відправили спецпризначенців ОМОН і СОБР.

Свідки події розповідають, що нападників було щонайменше п’ять, які діяли як «підготовлені та навчені бойовики». Вони начебто вбили охоронців і людей, які стояли біля входу до будівлі, заблокувавши його. Крім автоматів, невідомі мають при собі боєприпасами та рюкзаки з, імовірно, запалювальною сумішшю.

Реклама