За минулу добу шахраї ошукали п’ятьох буковинців

Використовуючи різні схеми шахрайства, аферисти незаконно заволоділи понад 130 тисячами гривень довірливих жителів краю. Правоохоронці закликають кожного бути свідомим, недовіряти незнайомцям та неперевіреній інформації.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

20 березня з повідомленням про шахрайство до Чернівецького райуправління поліції звернувся 36-річний місцевий житель. Заявник розповів поліцейським, що його ошукав недобросовісний продавець. Чернівчанин мав намір придбати токарний станок, оголошення про продаж якого побачив на онлайн-платформі. Чоловік перерахував 30 тисяч гривень як завдаток, однак досі не отримав бажаний товар.

Також цього дня, ще троє буковинців потрапили у шахрайську пастку під час отримання «соціальної допомоги». Ця шахрайська схема вже досить відома: аферисти надсилають повідомлення про фінансову виплату від організацій з посиланням для заповнення анкети. Громадяни, переходячи за фішинговим посиланням, вводять інформацію про свої банківські картки і таким чином дають доступ шахраям до рахунків, у результаті чого привласнюють їхні гроші. Саме так, 38-річний житель села Бернове втратив 59 тисяч гривень, 41-річна чернівчанка позбулася майже 9 тисяч гривень, а 37-річна жителька обласного центру – понад 5000 гривень.

Крім цього, від шахрайських дій потерпіла 57-річна жителька Чернівців. Заявниця розповіла співробітникам поліції, що з її банківської картки невідомі особи перерахували понад 27 тисяч гривень.

За вказаними фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар