Справу Азарова за підозрою в держзраді й поширенні російської пропаганди передали в суд

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього прем’єр-міністра України і його помічниці, йдеться на сайті державного органу.

“Їм інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни й повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовування та заперечення збройної агресії РФ. Експрем’єра також судитимуть за державну зраду”, – наголосили правоохоронці.

За даними слідства, колишній прем’єр-міністр України, перебуваючи на території росії, створив телеграм-канал, його адмініструванням займалися дві помічниці.

“Там він розміщував публікації пропагандистського характеру з наративами Кремля, які формують у суспільстві антиукраїнські настрої”, – вважають у прокуратурі.

Одна з помічниць працювала у райдержадміністрації в Києві. Її справа вже перебуває на розгляді суду, вказано у повідомленні. Інша помічниця – також працювала в РДА, але, за даними слідства, виїхала на територію росії.

Прокуратура не називає імені чиновника, але на фото оприлюдненому в заяві, можна впізнати колишнього прем’єр-міністра України Миколу Азарова. Він публічно не коментував це повідомлення прокуратури.

Реклама