Поліціянти Буковини повідомили чоловіка про підозру у наданні неправомірної вигоди співробітникам поліції

Для того, щоб уникнути адміністративної відповідальності через відсутність водійського посвідчення та керування автомобілем у нетверезому стані, житель села Бузовиця запропонував правоохоронцям гроші. За спробу підкупу службових осіб чоловіку загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Проводячи досудове розслідування, співробітники Дністровського райвідділу поліції встановили, що у ніч з 24 на 25 лютого, під час дії комендантської години, в селі Дністрівка, поліцейські СРПП зупинили автомобіль «ВАЗ», яким керував 40-річний житель Кельменецької громади.

Як з’ясувалося у кермувальника не було водійського посвідчення та присутні ознаки сп’яніння. Поліцейські запропонували чоловіку прийти тест на освідування, однак він відмовився, а натомість надав правоохоронцям гроші за не притягнення його до адміністративної відповідальності, які поклав до службового автомобіля.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомили буковинцю про підозру у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Крім цього, співробітники групи реагування склали на водія адміністративні матеріали за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Реклама

Залишити коментар