Орбан привітав путіна з перемогою на виборах

Проросійський премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав листа російському лідеру владіміру путіну. Угорський політик привітав його з переобранням на посаду президента.

Про це повідомив речник уряду Золтан Ковач. Водночас прессекретар Орбана Берталан Хаваші уточнив, що голова уряду написав саме листа, передає видання Telex.

Угорський проросійський прем’єр зазначив, що співпраця між Угорщиною та росією заснована на «взаємній повазі» й дозволяє вести «важливі дискусії навіть у складних геополітичних контекстах».

Ковач каже, що Орбан також «підтвердив відданість Угорщини миру». Окрім того, в листі до путіна він заявив про готовність активізувати співпрацю у сферах, «не обмежених міжнародним правом». Орбан підкреслив «важливість діалогу для сприяння мирним відносинам».

Раніше проросійський міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країна готова відкрито обговорювати з росією співпрацю в секторах економіки, на які Євросоюз не накладав санкцій.

Вибори президента росії відбувалися протягом 15-17 березня. «Голосування», зокрема, проводили на тимчасово окупованих територіях України. Зрештою, на виборах «переміг» володимир путін, набравши 87,28% голосів.

Ще до того Міністерство закордонних справ України заявляло, що такий «виборчий процес» на захоплених територіях — незаконний та нікчемний, а врахування «голосів», отриманих там, ставить під сумнів легітимність усього результату виборів президента рф. 

Реклама