Кабмін закриває список «Міжнародних спонсорів війни»

На розширеному засіданні Кабінету Міністрів було розглянуто питання щодо санкційної політики держави та відповідного інформування.

Про це пише пресслужба уряду.

Рішення про закриття переліку ухвалили на розширеному засіданні Кабміну за участі секретаря РНБО, голови СБУ, генерального прокурора та голови НАЗК, послів іноземних країн, представників посольств іноземних країн і ЄС.

Під час засідання було заслухано інформацію МЗС про численні звернення представників дипломатичного корпусу країн-партнерів з приводу відсутності нормативної бази для існування списку “Міжнародних спонсорів війни”. та, відповідно, негативний вплив цього списку на ухвалення важливих рішень для протидії російській агресії.

У Мінʼюсті наголосили, що поширення такої інформації від імені держави без врегулювання питань на законодавчому рівні неприйнятне.

Сторінка “Міжнародні спонсори війни” на сайті НАЗК переадресовуватиме на вебсайт Державного реєстру санкцій. Це необхідно для достовірного та єдиного інформування про офіційний перелік суб’єктів, щодо яких застосовано санкції в Україні.

Реклама