Понад 90 тисяч переселенців подали заяви на продовження держдопомоги

Понад 90 тисяч внутрішньо переміщених осіб подали заяви на продовження державної допомоги, близько 66% із них уже опрацьовано.

Про це йшлося на щотижневому засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

“Наразі до органів соціального захисту населення надійшло вже понад 90 тисяч заяв ВПО на продовження отримання державної допомоги. На даному етапі близько 66% з них вже опрацьовано, а 34% перебувають у роботі”, – йдеться в повідомленні

У Мінреінтеграції зазначили, що у першому періоді березня на виплати для 671 тисячі ВПО було спрямовано загалом 1,4 млрд грн. Таким чином, внутрішньо переміщені особи, яким виплати були продовжені автоматично з першого числа поточного місяця, отримають кошти найближчим часом.

Цього місяця виплата допомоги для ВПО відбудеться ще 21 та 28 березня.

“Тобто, внутрішні переселенці, котрі подали заяви, у разі їхнього схвалення отримають виплати до кінця поточного місяця”, – зауважили в міністерстві.

У Мінреінтеграції поінформували, що для подачі заяви на продовження отримання державної допомоги слід звертатися до органів соціального захисту населення у громаді або до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) району, де перебувають внутрішньо переміщені особи.

Реклама