За минулу добу шахраї ошукали чотирьох довірливих буковинців на суму понад 132 тисячі гривень

Цього разу аферисти, використовуючи фішингові посилання про можливість отримання фінансової допомоги, дізналися конфіденційну інформацію про банківські рахунки трьох жителів краю і таким чином привласнили їхні кошти. Також цього дня чернівчанин потерпів від шахрайства під час позики грошей нібито знайомій. Правоохоронці закликають кожного бути свідомим, недовіряти неперевіреній інформації.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 15 березня, із заявою про шахрайство до Чернівецького райуправління поліції звернулася 33-річна жителька обласного центру. Жінка розповіла, що їй у месенджері надійшло повідомлення про можливість отримання соціальної допомоги під час війни. Заявниця перейшла за посиланням та ввела реквізити свого банківського рахунку, а також пароль і CVV-код. В результаті чого з її картки зникло 50 тисяч гривень.

За такою ж аферою шахраї ошукали 46-річну жительку села Ленківці Дністровського району. Отримавши необхідні дані, шахраї зняли з рахунку жінки майже 30 тисяч гривень.

Ще однією жертвою аналогічної шахрайської схеми стала 69-річна жителька міста Новодністровськ. Заявниця розповіла поліцейським, що отримала дзвінок від нібито співробітника благодійної організації. Співрозмовник повідомив, що буковинка має можливість отримати грошову допомогу. Увійшов у довіру до жінки, аферист дізнався конфіденційну інформацію про банківських рахунок жінки та незаконно заволодів 24 тисячами гривень, які були на рахунку.

Також цього дня, 51-річний житель Чернівців потерпів від шахрайства. Чоловік повідомив правоохоронцям, що в соціальній мережі до нього звернулася знайома з проханням терміново позичити гроші. Черніванин без вагань перерахував понад 28 тисяч гривень на рахунок вказаний в повідомленні, а в подальшому зрозумів що акаунт подруги зламали.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар