Український посол у Ватикані закликав Папу Римського відвідати Україну

Посол України у Ватикані Андрій Юраш заявив, що візит Папи Римського Франциска в Україну був би важливим сигналом для світу

Про це він сказав в ефірі Sky TG24.

“У будь-який момент, якщо Святіший Отець вирішить відвідати Україну, це буде дуже важливим не лише для країни, але стане сигналом, символом для всього світу”, – сказав дипломат.

Коментуючи заяву Папи Римського про те, що “Україна має підняти білий прапор”, Юраш зазначив: “Ми не погоджуємося і не можемо прийняти символ білого прапора. Ми стоїмо на одній лінії миру та переговорів, і Україна вже зробила важливі кроки в цьому напрямку”.

Водночас посол заявив, що пояснення держсекретаря Ватикану було “дуже корисним для розуміння позиції Папи”.

Нагадаємо, Папа Римський дав інтерв’ю, в якому заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та почати переговори з росією. У Ватикані спробували виправдати Папу Франциска.

Крім того, на заяву Франциска відреагував президент України Володимир Зеленський. “Коли російське зло 24 лютого розпочало цю війну, усі українці стали на захист. Християни, мусульмани, юдеї – всі. І я дякую кожному українському капелану, які – з армією, в Силах оборони. Там, на передовій. Захищають життя й людяність. Підтримують і молитвою, і розмовою, і справою”, – заявив він.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи заяву Папи Римського, сказав, що “капітуляція – це не мир”.

11 березня апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса запросили до Міністерства закордонних справ через висловлювання Папи Римського Франциска щодо того, що “Україна повинна підняти білий прапор та почати переговори з Росією”.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар