Перед судом постане буковинець за незаконне зберігання бойових пристроїв та вибухових речовин

У Чернівецькому районі слідчі поліції завершили досудове розслідування відносно 34-річного жителя села Глиниця, який нелегально зберігав боєприпаси удома. Відповідно до санкції статті, що інкримінують фігуранту загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час  досудового розслідування співробітники відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції встановили, що порушник зберігав удома без необхідних дозвільних документів бойові пристрої та вибухові речовини. 

В результаті проведення слідчих дій поліцейські вилучили у 34-річного буковинця один запал до ручних осколкових гранат, вибухову речовину тротил та пластичну вибухову речовину – гексоген.

Усе вилучене правоохоронці направили на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. У результаті розслідування встановлено, що вилучені бойові пристрої та вибухові речовини чоловік зберігав без передбаченого законом дозволу.  

Під процесуальним керівництвом Кіцманського відділу Чернівецької окружної прокуратури за вказаним фактом слідчі поліції завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар