П’ятеро буковинців упродовж минулої доби стали жертвами шахраїв

Аферисти продовжують ошукувати довірливих громадян, використовуючи при цьому різні схеми шахрайства. Поліцейські закликають громадян бути свідомими, не довіряти неперевіреній інформації, а тим паче незнайомим особам. Не переходьте за фішинговими посиланнями та в жодному випадку не вводьте інформацію про банківські рахунки на підозрілих сайтах. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Цього разу жертвами поширеної схеми шахрайства “Соціальні виплати під час війни” стали одразу ж троє буковинок. Як розповіли заявниці працівникам поліції, що їм у месенджері надійшли повідомлення про можливість отримання додаткової фінансової допомоги. Перейшовши за посиланнями з СМС, жінки заповнили анкети, в яких вказали реквізити та конфіденційну інформацію про їхні банківські рахунки, а саме CVV-коди і паролі. В результаті з їхніх карток зникли гроші. Таким чином аферисти ошукали 20-річну жительку села Велика Буда на майже 15 тисяч гривень, 20-річну чернівчанку на 8500 гривень, а 65-річну жительку села Рідківці на суму понад 6000 гривень.

Ще однією жертвою шахраїв став 19-річний житель міста Кіцмань. Заявник повідомив правоохоронцям, що під приводом поповнення електронного гаманця криптовалютою, невідомий чоловік заволодів його 4100 доларів США, які він власноруч йому передав.

Також цього дня із повідомлення про шахрайство до поліції звернулася 45-річна жителька села Діброва. Жінка розповіла правоохоронцям, що невідома особа перерахувала з її банківського рахунку 117 тисяч гривень.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар