Шуфрича залишили в СІЗО до 11 травня

Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 підозрюваному в держзраді народному депутату проросійської групи “Платформа за життя і мир” Нестору Шуфричу.

Про це повідомляє “Суспільне” .

Прокурор просив тримання під вартою, без альтернативи застави.  

У коментарі Суспільному нардеп заявив, що вже пів року перебуває під вартою і, на його думку, в його діях немає складу інкримінованих йому злочинів:

“Я не розумію як за об’єктивну критику влади, можна притягати людину до відповідальності, тим паче кримінальної, тим паче за зраду. Вважаю, що моє переслідування є замовним”.

Також Шуфрич поскаржився на умови перебування в СІЗО. За його словами, він наразі перебуває в умовах, які були затверджені за часів КДБ СРСР.

15 вересня стало відомо, що Служба безпеки України прийшла з обшуками до народного депутата Нестора Шуфрича, обраного від забороненої нині проросійської партії ОПЗЖ. У нього виявили георгіївські стрічки, медалі та кітелі збройних сил рф. Шуфрича підозрюють у державній зраді.

Також СБУ знайшла документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей, датований 2014 роком, за підписом позбавленого нині українського громадянства екснардепа та кума путіна Віктора Медведчука та самого Шуфрича.

Тоді ж суд обрав запобіжний захід Шуфричу – тримання під вартою на два місяці без права внесення застави.
8 лютого 2024 року Нестору Шуфричу оголосили нову підозру – у фінансуванні росгвардії.

Реклама

Залишити коментар