На Буковині поліціянти повідомили чоловіку про підозру у використанні підроблених документів

Під час дії воєнного стану житель Дніпра намагався виїхати за межі України за допомогою фальшивого свідоцтва про народження третьої дитини. За вчинення кримінального правопорушення чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протиправні дії чоловіка задокументували слідчі відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького райуправління поліції на МПП «Порубне» у селі Тереблече. Зокрема, поліцейські з’ясували, що під час проходження митного контролю 34-річний житель Дніпропетровщини пред’явив прикордонникам підроблене свідоцтво про народження третьої дитини, яке дозволяє безперешкодно покинути територію України у воєнний час.

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідних експертиз.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Поліцейські нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану чоловікам від 18 до 60 років обмежується виїзд за межі країни.

Реклама

Залишити коментар