Друг просить гроші у борг: буковинські поліцейські застерігають від шахрайської схеми

Правоохоронці нагадують, якщо у месенджері знайомий звертається з проханням позики коштів – не поспішайте перераховувати гроші, зателефонуйте до нього та переконайтеся у достовірності інформації. Адже аферисти зламують облікові сторінки користувачів соціальних мереж та пишуть від їхнього імені. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Лише вчора, 10 березня, за такою шахрайською схемою шахраї ошукали двох жителів Чернівців.

42-річний чернівчанин розповів поліцейським, що отримав повідомлення у месенджері від друга, якому терміново були потрібні гроші. Чоловік хотів допомогти товаришу та перерахував на вказаний банківський рахунок 16 тисяч гривень. Згодом йому стало відомо, що насправді акаунт знайомого зламали шахраї.

У аналогічну шахрайську пастку потрапила 38-річна жителька обласного центру. Як повідомила заявниця співробітникам поліції, що отримала СМС від подруги, яка просила позичити кошти. Без жодних вагань чернічванка перерахувала 5000 гривень на банківську картку, вказану в повідомленні. Лише за деякий час потерпіла зрозуміла, що поповнила гаманець аферистів.

За фактами шахрайства дізнавачі Чернівецького райуправління поліції розпочали кримінальні провадження відповідно до ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре застерігають: якщо ви отримали подібне повідомлення, зв’яжіться з людиною особисто і запитайте чи дійсно вона потребує допомоги.

Реклама

Залишити коментар