За минулу добу шахраї ошукали п’ятьох буковинців

Використовуючи різні схеми незаконного збагачення аферисти ошукали мешканців краю на суму майже 55 тисяч гривень. Правоохоронці вкотре закликають громадян бути уважними та дотримуватися онлайн-безпеки.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 8 березня, із заявою про шахрайство до поліції звернулася 42-річна жителька Чернівецького району. Заявниця розповіла працівникам поліції, що невідомі особи в одному із месенджерів зламали акаунт її знайомої та під приводом позики заволоділи понад 13 тисячами гривень.

Того ж дня із повідомлення про шахрайство до поліції звернувся 40-річний мешканець Вижницького району. Чоловік розповів працівникам поліції, що 

побачив у інтернеті оголошення про отримання грошової допомоги від мережі магазинів. Перейшовши за фішинговим посиланням буковинець ввів конфіденційну банківську інформацію. У подальшому з рахунку чоловіка зникло понад 11 тисяч гривень.

Крім цього, від шахрайських дій потерпіли ще троє буковинців. За допомогою електронно-обчислювальної техніки аферисти ошукали 57-річного чернівчанина на суму понад 8 тисяч гривень, 27-річну жительку с. Камʼянка на майже 30 тисяч гривень, а 34-річного мешканця с. Маршинці на понад 13 тисяч гривень. Зі слів заявників кошти були перераховані на невідомі банківські рахунки.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар