Наталія Кривда стала головою Українського культурного фонду

Головою Українського культурного фонду (УКФ) стала Наталія Кривда.

Про це повідомив т. в. о. міністра культури Ростислав Карандєєв під час зустрічі в “Укрінформі”.

Кривду обрали серед трьох кандидаток, яких 4 березня подала на розгляд МКІП новообрана Наглядова рада УКФ.

“Пані Наталія Кривда відсьогодні є головою Українського культурного фонду. Саме так красиво, помпезно і відповідально називається її посада. Вона не просто є керівником Наглядової ради, модератором процесів, які будуть проходити всередині Українського культурного фонду, але й представлятиме Український культурний фонд, визначатиме політику Українського культурного фонду відповідно до законодавства і відповідатиме перед суспільством за ті демократичні, прозорі процеси, які, я переконаний, під її керівництвом матимуть місце”, – зазначив Карандєєв.

Наталія Кривда – докторка філософських наук, професорка кафедри української філософії та культури Київського університету імені Шевченка. Спеціалізується на темах історії культури, історії міфології, проблемах ідентичності та культурної пам’яті. Обіймає посаду академічної директорки МВА-програми Единбурзької бізнес-школи.

Як волонтерка з 2014 року працює головним експертом групи “Культура” Реанімаційного пакету реформ. З 2018 року брала участь у роботі УКФ як експертка, оцінюючи проєкти в різних програмах та секторах фонду.

“Дуже важливі для мене три речі. Перше – це суб’єктність УКФ. Ми маємо стати суб’єктом, активним гравцем на полі культурної політики. Довіра – це друге. Довіра всередині, відновлення довіри, відновлення репутації. Це набагато складніше: повертатися до цього, але я впевнена, що є інституційна пам’ять. Ну і, звичайно, репутація назовні. Культура не просто важлива в час війни, культура і є те, заради чого воюють наші захисники на фронті”, – зазначила Кривда.

Фото – Наталія Кривда для порталу LB.

Реклама

Залишити коментар