На Буковині поліцейські затримали чоловіка, підозрюваного у крадіжці мобільного телефона

Співробітники відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції оперативно встановили та затримали зловмисника, який шляхом вільного доступу з будинку місцевої жительки викрав смартфон.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

1 березня до поліції звернулася 46-річна жителька міста Сторожинець та повідомила, що невідома особа з приміщення кухні викрала мобільний телефон. Сума завданих збитків становить понад 5000 гривень.

Працівники поліції провели низку оперативно-розшукових заходів і за їх результатами встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше судимий за вчинення наркозлочинів 53-річний місцевий житель.

Поліцейські затримали чоловіка в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та вилучили в нього речовий доказ.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

За клопотанням правоохоронців суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Поліцейські Буковини нагадують, що санкції низки статей Кримінального кодексу України доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Крадіжки наразі прирівнюються до тяжких злочинів, незалежно від вартості викраденого.

Реклама

Залишити коментар