СБУ повідомила про підозру двом зрадникам, які воюють проти України на боці окупантів

Служба безпеки зібрала доказову базу на двох терористів, які приєдналися до збройних сил рф і воюють проти України на боці держави-агресорки.

Про це повідомляє Управління СБ України в Чернівецькій області.

За даними слідства, обидва бойовики приєдналися до терористичної організації “днр” ще до повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Зокрема, уродженець Харківщини з позивним “Фрідом” вступив до незаконного збройного формування “бригада Восток” навесні 2014 року. Пройшов “кар’єрні сходи” від мінометника до командира взводу управління реактивної артилерійської батареї. Брав участь у бойових діях проти Сил оборони України поблизу населених пунктів Шахтарськ, Іловайськ, Дебальцево, Піски, Авдіївка та в районі Донецького аеропорту. За свої “подвиги” неодноразово був нагороджений окупантами.

Інший фігурант – 25-річний мешканець Єнакієвого – приєднався до терористів значно пізніше, у жовтні 2021 року. Він добровільно увійшов до складу “окремої мотострілецької бригади ДНР “Беркут” 1-го Донецького армійського корпусу” і став навідником оператора БМП.

24 лютого 2022 року бойовики зі своїми підрозділами приєдналися до збройних сил рф і допомагають окупантам захоплювати українські території, вбивати мирних жителів, знищувати інфраструктуру.

Наразі зловмисникам заочно повідомлено про підозру за ч.1 і ч.2 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Викриття злочинної діяльності та розслідування проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Реклама

Залишити коментар