Міноборони за лютий допустило до використання у ЗСУ близько 60 зразків озброєння та техніки

Міністерство оборони протягом лютого допустило до експлуатації у Збройних силах України приблизно 60 зразків озброєння і військової техніки (ОВТ) українського й іноземного виробництва. Тоді як торік у лютому на озброєння взяли лише 33 одиниці.

Про це повідомила пресслужба відомства. 

Загалом, у січні-лютому 2024 року до експлуатації в ЗСУ допустили майже вдвічі більше зразків озброєння і військової техніки, ніж за аналогічний період минулого року.

Як розповів заступник міністра оборони Іван Гаврилюк, зростає не лише загальна кількість зразків, які взяли на озброєння, але й кількість нових видів зброї української розробки та виробництва.

Так, серед нових зразків, які у лютому взяли на озброєння війська, є декілька засобів РЕБ, зокрема «окопні» радіоелектронні засоби, які дозволять ефективно протидіяти ворожим FPV-дронам.

Окрім того, допуск до експлуатації отримали шість зразків автомобільної та спеціальної техніки та 120-мм міномет українського виробництва. А також технічні засоби розмінування, елементи динамічного захисту для бронетехніки та боєприпаси для безпілотників.

Зазначається, що допуск зразка озброєння та військової техніки українського виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НАТО, дозволяє закуповувати його у виробників за кошти держбюджету для підрозділів Сил оборони.

Реклама

Залишити коментар