Троє жителів Буковини стали жертвами аферистів

Наразі працівники поліції вживають заходів щодо встановлення та притягнення правопорушників до відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

26 лютого, з повідомленням про шахрайство до Чернівецького РУП звернувся 71-річний житель обласного центру. Чоловік розповів, що йому зателефонував невідомий та повідомив, що його родичу загрожує кримінальна відповідальність за вчинення злочину. Чернівчанин, без вагань перерахував 12 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Ще однією жертвою шахраїв стала 35-річна жителька села Мариничі. Заявниця повідомила співробітникам відділення № 1 (Путила) Вижницького районного відділу поліції, що отримала повідомлення про соціальну виплату. Жінка перейшла за посиланням та ввела реквізити карткового рахунку. Надалі, з її банківського рахунку зникло понад 17 тисяч гривень.

Також цього дня, з повідомленням про шахрайство до відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького РУП звернувся 58-річний уродженець Волинської області. Заявник розповів правоохоронцям, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником фінансової установи. Псевдобанкір, увійшов у довіру до чоловіка та, під приводом захисту карткового рахунку, заволодів понад 38 тисячами гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти наголошують громадянам:

  • перевіряйте отриману інформацію;
  • не перераховуйте кошти на невідомі рахунки;
  • не переходьте за сумнівними посиланнями;
  • не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;
  • не розголошуйте інформацію, що стосується банківських рахунків.
Реклама

Залишити коментар