Генштаб ЗСУ заявив, що у зведеннях втрат росіян вказують кількість загиблих разом із пораненими

У Генеральному штабі Збройних сил України заявили, що кількість втрат особового складу рф, яку вказують у щоденних зведеннях, включає не тільки загиблих, а й поранених російських військових.

Про це речник Генштабу Андрій Ковальов розповів «Українській правді».

Так, за його словами, до втрат росіян, які публікує Генштаб, зараховують два показники: безповоротні втрати, тобто кількість загиблих, та бойові санітарні втрати ворога.

“Підкреслимо — це саме загальні втрати”, — сказав Ковальов і додав, що станом на 27 лютого у війні з Україною росія втратила 412,4 тисячі людей убитими та пораненими.

Водночас зранку 27 лютого Генштаб ЗСУ опублікував інформацію, що з початку повномасштабного вторгнення армія рф втратила приблизно 411,5 тисяч солдатів.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський 25 лютого вперше озвучив втрати української армії: за його словами, за два роки повномасштабної війни загинула 31 тисяча українських військових. Кількість поранених він не назвав, щоб росія не знала, скільки в України людей на полі бою.

Раніше Київ не розголошував дані про втрати серед своїх військовослужбовців. У Міноборони заявляли, що інформація про кількість загиблих українських бійців залишатиметься закритою до завершення воєнного стану. 

Реклама

Залишити коментар