У Навального заявили, що його перед смертю мали обміняти на офіцера фсб

Соратниця Олексія Навального, Марія Пєвчих, заявила, що перед смертю ув’язненого політика його мали обміняти на офіцера фсб, який відбуває термін у Німеччині.

Про це вона заявила у відео, опублікованому на YouTube-каналі Навального.

За її словами, на початку лютого президенту рф володимиру путіну запропонували обміняти офіцера фсб Вадіма Красікова, який відбуває покарання у Німеччині за вбивство, на двох громадян США та Навального.

“Я отримала підтвердження про те, що переговори проводяться і перебувають на фінальній стадії, ввечері 15 лютого. 16 лютого Олексій був убитий”, — заявила Пєвчих.

Як зазначається, цей «гуманітарний обмін» запропонували ще два роки тому. А придумати та реалізувати план офісу Навального допомагав журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, який розшукував російських шпигунів.

За словами Пєвчих, план щодо звільнення Навального могли втілити у життя ще навесні 2023 року, але не сталося. А до грудня план «знову був у дії».

Вона додала, що пропозицію про обмін Навального путіну доніс роман абрамовіч, який себе позиціонує як “неформальний переговорник, що спілкується з американськими та європейськими чиновниками та водночас є представником путіна”.

До слова, у російській колонії 16 лютого заявили про смерть ув’язненого Олексія Навального. Там стверджують, що Навальний після прогулянки відчув себе зле, практично одразу зомлівши. Медики нібито вжили всіх необхідних реанімаційних заходів, але позитивних результатів це не дало, тож вони констатували смерть.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Навальний, «очевидно, убитий путіним».

Згодом начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав журналістам, що російський політик Олексій Навальний помер природною смертю — через тромб.

“Я можу вас розчарувати, але те, що нам відомо, — він реально загинув від тромбу. І це більш-менш підтверджено. Це взято не з інтернету, але, на жаль, природна [смерть]”, — сказав Буданов.

Реклама

Залишити коментар