Вірменія призупинила участь в ОДКБ – Пашинян

Вірменія “заморозила” свою участь в Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), де домінантну роль відіграє рф.

Про це повідомляє Politico.

“Після більш ніж двох десятиліть перебування у складі очолюваного Москвою військового альянсу Вірменія фактично призупинила своє членство на тлі зростаючого розриву у відносинах з РФ”, – йдеться у повідомленні.

В інтерв’ю France24 прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ) “не виконала своїх зобов’язань щодо безпеки перед Вірменією”.

“Це не могло обійтися без наслідків. І наслідком цього є те, що на практиці ми фактично заморозили нашу участь в ОДКБ”, – сказав Пашинян, звинувативши Москву у невтручанні у конфлікт Вірменії з сусіднім Азербайджаном, який не є членом ОДКБ.

Раніше Пашинян казав Politico, що місія Москви провалилася і “в результаті подій в Україні можливості росії змінилися”, внаслідок чого вона втратила бажання або здатність захищати своїх партнерів. Він додав, що Вірменія зараз працює з ЄС та США над проведенням низки демократичних реформ та зміцненням демократії.

Ці коментарі Пашиняна прозвучали під час візиту міністра збройних сил Франції Себастьєна Лекорню до Вірменії у п’ятницю, 23 лютого, щоб оголосити про пакет угод щодо постачання зброї, які, як очікується, включатимуть радіолокаційне обладнання та окуляри нічного бачення.

Але попри те, що Вірменія також приймає прикордонну місію ЄС, у Вірменії розміщені тисячі російських військових, а її кордони контролюються силами безпеки Москви.

Хоча Пашинян раніше натякав, що ці домовленості з рф можуть бути розірвані.

Реклама

Залишити коментар