Буковинця судитимуть за надання неправомірної вигоди поліціянтам

4 лютого поточного року в селі Магала, щоб уникнути відповідальності за нетверезе водіння чоловік поклав до службового автомобіля працівників відділення поліції № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького РУП гроші. За пропозицію хабаря службовим особам буковинцю загрожує до чотирьох років позбавлення волі. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування поліціянти з’ясували, що того дня, співробітники групи реагування поліції за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Dacia Logan», яким керував 63-річний житель села Горбова.

Спілкуючись з кермувальником правоохоронці помітили у нього явні ознаки сп’яніння та запропонували пройти тест на освідування. Буковинець відмовився проходити освідування на алкотестері та за не притягнення його до адміністративної відповідальності запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду.

Попри застереження поліціянтів, зловмисник поклав кошти до службового автомобіля.

Буковинця судитимуть за надання неправомірної вигоди поліцейським: слідчі поліції завершили досудове розслідування

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом відносно чоловіка скерували до суду для розгляду.

Буковинця обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснював Новоселицький відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Крім цього, співробітники групи реагування поліції склали на кермувальника адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 122 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Реклама

Залишити коментар