Дві буковинки потрапили у шахрайську пастку під час отримання “соціальної допомоги”

Аферисти розповсюджують повідомлення у соціальних мережах, месенджерах про можливість отримання додаткової грошової допомоги. Громадяни, не перевіривши достовірність інформації, власноруч допомагають шахраям привласнити їхні кошти.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

20 лютого до відділення № 5 (Глибока) Чернівецького райуправління поліції звернулася 46-річна жителька села Просіка. Заявниця розповіла, що їй надійшло повідомлення у месенджері про можливість отримання грошової допомоги. Жінка перейшла за посиланням, ввела реквізити своєї банківської картки. Після чого отримала сповіщення про перерахування 16 тисяч гривень на невідомий рахунок, в якості оплати за послуги.

За такою ж схемою аферисти ошукали 63-річну жительку міста Сокиряни. Буковинка розповіла співробітникам відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського РВП, що у соціальній мережі побачила оголошення про можливість отримання фінансової допомоги. Жінка перейшла за посиланням та вказала конфіденційну інформацію, яка стосується її банківського рахунку. В подальшому з її картки зникло 2500 гривень.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар