На Буковині місцевому жителю оголосили підозру за незаконне переправлення до Молдови групи чоловіків

За процесуального керівництва прокурорів Дністровської окружної прокуратури буковинцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні через державний кордон 11 осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідства, 29-річний житель Вижницького району з метою одержання неправомірних коштів від незаконного переправлення осіб через державний кордон сприяв групі військовозобов‘язаних чоловіків у протиправному перетині українсько-молдовського кордону.

Встановлено, що вартість такої послуги варіювалася в межах 5000 – 7000 доларів США з особи. Осіб, які бажали непоміченими перетнути кордон, підшуковували інші організатори схеми.

Підозрюваний забезпечував трансфер «клієнтів» – жителів Тернопільської, Хмельницької, Київської та Чернівецької областей до села Росошани Дністровського району на своєму автомобілі «Mercedes-BenzVito». Звідти маршрут мав пролягати поза пунктами пропуску.

Його та 11 пасажирів зупинили прикордонники за 300 метрів від державного кордону.

Наразі встановлюються інші учасники схеми.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції за оперативного супроводу Чернівецького прикордонного загону.

Реклама

Залишити коментар