В Іспанії знайшли мертвим російського пілота, який перегнав в Україну вертоліт Мі-8

В Іспанії знайшли мертвим російського пілота Максима Кузьмінова, який перегнав в Україну вертоліт Мі-8 під час операції «Синиця» української розвідки.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки міноборони Андрій Юсов, пишуть «РБК-Україна» та «Суспільне».

“Можемо підтвердити факт смерті”, — заявив представник розвідки у відповідь на чутки про смерть Кузьмінова, які поширювали з посиланням на іспанські ЗМІ сьогодні, 19 лютого.

19 лютого, російські пропагандистські та деякі українські медіа поширювали інформацію про загибель російського військового. Зокрема, медіа посилалися на матеріал Il-corrispondente під заголовком «Зрадники довго не живуть», а також публікацію від видання Іnformacion.

У цих та інших джерелах загиблого називали українцем, якому було 33 роки. Утім, Кузьмінову під час операції з перегону гелікоптера було 28 років.

російський гелікоптер Мі-8 з екіпажем приземлився на один з аеродромів України. Там пілот здався в полон українським військовим. Джерела «Української правди» у спецслужбах стверджують, що Мі-8 приземлився в Харківській області. 

Як стверджує УП, разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. Їх знищили, а сам пілот із сімʼєю перебуває в Україні (сімʼю вивезли з рф завчасно).

За даними джерел «Цензор.НЕТ», гелікоптер залишився повністю цілим і поповнить склад українського авіафлоту після того, як його обладнання детально вивчать.

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що така операція, яку провело його відомство, є «першою вдалою за всю історію України».

Реклама

Залишити коментар