Поліціянти Буковини повідомили про підозру чоловіку, який намагався підкупити службових осіб


7 січня в місті Заставна, аби уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані, буковинець запропонував співробітникам поліції гроші. Правоохоронці відмовились від неправомірної вигоди та задокументували протиправні дії водія. За пропозицію хабаря службовим особам чоловікові загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Патрулюючи територію обслуговування, працівники групи реагування відділення № 3 (м. Заставна) Чернівецького районного управління поліції під час дії комендантської години зупинили водія автомобіля “Mercedes-Benz”.

Спілкуючись з водієм правоохоронці виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Під час складання адмінматеріалів 34-річний житель села Рухотин Дністровського району, щоб уникнути відповідальності, поклав до службового автомобіля поліцейських гроші. Співробітники поліції відмовилися від коштів і викликали на місце інциденту слідчо-оперативну групу, яка задокументувала протиправні дії чоловіка.

Правоохоронці склали на водія протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Заставнівського відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили буковинцю про підозру у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар