Королівство Данія передасть Україні всю свою артилерію

Прем’єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен повідомила, що Данія вирішила передати України всю свою артилерію. Вона наголосила, що надання допомоги Україні – це питання не лише виробництва.

Про це вона заявила під час виступу на 7-му Українському ланчі в Мюнхені.

“Ми теж багато зробили за останні декілька років. Ми повинні дійсно пишатися нашою спільнотою трансатлантичною, тому що вона сильніше, ніж сьогодні, ще не була. Але, я думаю, всім очевидно, що цього недостатньо”, – зазначила вона.

Фредеріксен підкреслила важливість того, щоб Європа могла захищати себе, незалежно від подій у США. Для цього вона вважає необхідним передати Україні необхідне озброєння. Вона також відзначила, що необхідність в цьому питанні не отримує достатнього визнання на Мюнхенській безпековій конференції.

“Амуніцію зараз, артилерію зараз. Ми від Данії вирішили передати Україні всю артилерію, яка в нас є. Тому вибачте, друзі, але запас є в Європі амуніції – це не питання виробництва лише, тому що в нас  зброя, в нас є амуніція, в нас є системи повітряного захисту, які ми поки що не використовуємо, яку ми повинні передати Україні”, – сказала вона.

Реклама

Залишити коментар