На Буковині харків’янин намагався виїхати до Румунії з підробленими документами

У Чернівецькому районі поліціянти викрили жителя Харкова, який за допомогою фальшивих документів намагався перетнути державний кордон у період воєнного стану. За клопотанням поліціянтів суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді застави.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

14 лютого поточного року на контрольно-пропускному пункті «Красноїльськ» під час проходження митного контролю 30-річний житель міста Харків пред’явив для перевірки прикордонникам документи з ознаками підробки. Протиправні дії чоловіка задокументували працівники відділення поліції №1 (м. Сторожинець) Чернівецького райуправління поліції.

Фальшиві документи поліціянти вилучили, направили для проведення відповідної експертизи.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що чоловік підробив тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку ВКЛ про непридатність до служби, а надалі використав їх для безперешкодного перетину кордону.

Наразі слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснює Сторожинецький відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Реклама

Залишити коментар