У Чернівцях поліціянти затримали чоловіка, за крадіжку мобільного телефона у пенсіонера

Наразі слідчі Чернівецького районного управління поліції вже повідомили фігуранту про підозру у вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

12 лютого, на спецлінію «102» надійшло повідомлення від 70-річного жителя обласного центру. Чоловік повідомив, що невідома особа, перебуваючи у приміщенні державної установи, викрала його мобільний телефон. Вартість завданих збитків заявнику становить 8 000 гривень.

На місце події виїхали співробітники Чернівецького районного управління поліції. Під час проведення першочергових розшукових заходів правоохоронці по «гарячих слідах» оперативно встановили особу зловмисника. Ним виявився 37-річний уродженець Донецької області.

Поліціянти затримали чоловіка, причетного до вчинення крадіжки в порядку статі 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та вилучили у нього викрадений смартфон.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні внесли кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо: відповідно до внесених змін в законодавство, в Україні посилили відповідальність за вчинення крадіжок в умовах воєнного стану. Ці злочини прирівнюються до тяжких незалежно від вартості викраденого. 

Реклама

Залишити коментар