Польський міністр вибачився за розсипане фермерами українське зерно на кордоні

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський вибачився за розсипане на кордоні польськими фермерами українське зерно.

Про це йдеться в його заяві на сайті уряду країни.

Міністр сказав, що ситуація є «напруженою», назвавши дії фермерів “неправильною формою протесту, але яку часто використовують фермери в різних країнах”.

“Як на мене, фермери не стримали своїх емоцій, але варто пам’ятати, що вони перебувають у дуже складній економічній ситуації. На початку весняно-польових робіт у них немає грошей. Я прихильник діалогу та прямої розмови як найкращої форми розв’язання складних проблем”, — сказав Секерський.

За його словами, Варшава веде технічні переговори з Міністерством сільського господарства України, під час яких хочуть визначити умови торгівлі, які б обмежили надходження товарів, “що порушують стабільність агропродовольчих ринків”.

Також міністр назвав «різкою та емоційною» реакцію представників української влади на висипане поляками зерно, але каже, що розуміє невдоволення щодо труднощів з експортом.

На думку Секерського, «польські фермери допомагали Україні й хочуть допомагати й надалі».

“Однак вони хотіли б, щоб ця допомога йшла на користь українському бюджету, на користь фермерам, а не олігархам, які володіють величезними площами землі для вирощування зернових та інших видів сільськогосподарського виробництва. Саме вони в основному стоять за цим величезним імпортом, який підриває стабільність агропродовольчих ринків в Європі”, — заявив міністр.

Реклама

Залишити коментар