РНБО попереджає про кампанію з дискредитації Сирського і фейкові «сайти Залужного»

У Центрі протидії дезінформації при РНБО повідомляють, що росіяни розпочали кампанію з дискредитації нового головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. ЦПД також попереджає про появу в інтернеті фейкових сайтів, нібито пов’язаних із колишнім головкомом Валерієм Залужним.

За словами керівника ЦПД лейтенанта Андрія Коваленка, росіяни намагаються навʼязати новому головкому ЗСУ образ «радянської та російської» людини.

Для цього вони шукають його родичів у рф, «друзів родини», в яких беруть коментарі та розповсюджують їх в інформпросторі з відповідним контекстом.

“Головна мета цієї кампанії – дискредитація Головкома і зниження довіри до ЗСУ”, — наголошують у ЦПД.

Там наголошують, що Сирський тривалий час був частиною команди Залужного і командував успішними операціями, зокрема зі звільнення Київщини та Харківщини, чим показав, що вміє досягати результату у війні проти рф.

Водночас у ЦПД попереджають, що в інтернеті шириться реклама сайтів, які нібито пов’язані з Валерієм Залужним. Ресурси знаходяться на різних доменах і створені анонімами.

“Ці сайти не пов’язані з Валерієм Залужним, а про їхню діяльність правоохоронні органи України вже поінформовані”, — заявили у Центрі протидії дезінформації.

Там підозрюють, що за створенням цих сайтів стоїть ворог, який прагне розколу українського суспільства.

Реклама

Залишити коментар