За минулу добу псевдобанкіри ошукали двох буковинців

Повіривши “псевдобанкіру”, житель обласного центру втратив з банківського рахунку майже 68 тисяч гривень, а мешканку Дністровського району під приводом купівлі товару, аферисти ошукали на суму майже 6 тисяч гривень. Правоохоронці вкотре наголошують громадянам не довіряти незнайомцям і в жодному разі не розголошувати конфіденційну інформацію, яка стосується банківських рахунків. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 7 лютого,  до Чернівецького райуправління поліції звернувся 57-річний місцевий житель. Заявник розповів поліцейським, що йому зателефонував невідомий, який назвався нібито працівником служби безпеки банку. Співрозмовник повідомив чоловіку, що кошти на його банківському рахунку потрібно захистити від шахраїв і запропонував перерахувати заощадження на безпечний банківський рахунок. Буковинець довірився незнайомцю та самостійно переказав на його реквізити майже 68 тисяч гривень. 

Також цього дня в пастку шахраїв потрапила 30-річна жителька села Зелена Дністровського району. Жінка повідомила правоохоронцям, що невідома особа під приводом придбання запчастин дізналась конфіденційну інформацію банківського рахунку. Після цього з картки буковинки списалося майже 6 тисяч гривень.

Слідчі та дізнавачі поліції внесли відомості про вказані кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар