На кордоні з Польщею блокуватимуть п’ять КПП

З 9 лютого, польські фермери перекриють три пропускні пункти на кордоні з Україною, а ще два — розпочнуть блокувати згодом. В Угорщині також страйкуватимуть на двох КПП.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі.

9 лютого о 10:00 страйкувати почнуть на ділянках, що межують з українськими пунктами пропуску «Ягодин», «Рава-Руська» та «Шегині». Через «Ягодин» та «Шегині» пропускатимуть по одній вантажівці, а в напрямку пункту пропуску «Рава-Руська» — по дві. Водночас гуманітарний вантаж та автобуси пообіцяли пропускати безперешкодно. 

З 12 лютого польські фермери також можуть протестувати біля пунктів пропуску «Устилуг» та «Угринів». Там пропускатимуть по три вантажівки на годину.

Про акції протесту на кордоні також попередили угорські прикордонники. Вони почнуться 9 лютого на автошляху до пункту пропуску «Захонь», що навпроти українського «Чоп (Тиса)». Попередньо, учасники акції не блокуватимуть проїзд автотранспорту.

Нагадаємо, польські аграрії обіцяли тимчасово припинити блокаду пунктів пропуску на кордоні з Україною до 1 березня. Утім, згодом вони анонсували новий страйк, під час якого перекриватимуть дороги в деяких воєводствах країни та блокуватимуть прикордонні пункти пропуску з Україною.

Реклама

Залишити коментар