Шахраї ошукали буковинців на понад 100 тисяч гривень

Аферисти продовжують ошукати довірливих громадян, при цьому використовуючи різноманітні схеми незаконного заволодіння їх коштами. Лише за вчора, 6 лютого, четверо буковинців потрапили в шахрайські пастки та втратили гроші. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

До Чернівецького районного управління поліції звернувся 47-річний місцевий житель, який повідомив, що під час покупки товару в інтернеті його ошукала невідома особа. Заявник розповів поліцейським, що на одній інтернет платформі побачив оголошення про продаж взуття. Зв’язавшись в месенджері з нібито продавцем, чернівчанин перейшов за фішинговим посиланням для оформлення доставки. Чоловік власноруч ввів дані свого карткового рахунку та отримав сповіщення про перерахування 39 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Ще однією жертвою шахрайства став 35-річний житель Хотина. Чоловік повідомив працівникам відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського райвідділу поліції, що під час отримання соціальної грошової допомоги невідома особа заволоділа його грошима. Буковинець перейшов за фейковим посиланням, виконав всі вказівки, а саме ввів інформацію про банківський рахунок. Таким чином шахраї отримали доступ до карткового рахунку чоловіка і заволоділи його 62 тисячами гривень.

Також цього дня з повідомленнями про шахрайство до співробітників поліції звернулися 43-річний житель села Зелений Гай та 65-річна жителька Сторожинця. Заявники повідомили правоохоронцям, що напередодні отримали дзвінки від невідомих абонентів, які представилися працівниками банку. Псевдобанкіри запропонували буковинцям допомогу у захисті коштів від шахраїв. Чоловік та жінка довірилися співрозмовникам та надали конфіденційну інформацію, яка не підлягає розголошенню (пароль, СVV-код від карток і код з СМС-повідомлень). В результаті чого буковинка втратила понад 7000 гривень, а буковинець – понад 5000 гривень.

Співробітники поліції Чернівецької області за вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян, розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар