росія вербує сирійців на війну проти України — ГУР

росія набирає найманців у Сирії для участі у бойових діях проти України.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони. 

За даними розвідки, підготовку проводять на сирійській території неподалік міста Алеппо та аеродрому Кувейрес. Перша група з близько 1000 найманців проходить вишкіл з акцентом на ведення бойових дій у міській забудові. 

Після завершення вишколу їх доправлять на авіабазу Хмеймім, а звідти ― на територію рф. Вже там найманцям видають російські паспорти, а потім мобілізують до армії.

На відео, яке оприлюднило ГУР, зафіксована частина сирійців з російськими паспортами, виготовленими за 5 днів.

Як зазначили у розвідці, рекрутинг чоловічого населення у Сирії москва реалізує через туристичні фірми. Окрім того, спершу сирійцям обіцяють роботу охоронців на нафтопереробних об’єктах в Якутії, а потім пропонують «більш високооплачувану роботу» в Бурятії.

У місті Улан-Уде найманців з паспортами рф чекає мобілізація до складу 5-ї окремої гвардійської танкової бригади зс рф та подальша участь у бойових діях проти України, кажуть у ГУР. 

“Рекрутинг сирійців на війну свідчить про погіршення морально-психологічного стану російських окупаційних військ через масштабні втрати та необхідність їх поповнювати для подальших м’ясних штурмів”, — переконані у розвідці. 

Реклама

Залишити коментар