Зеленський доручив створити у ЗСУ окремий рід сил для безпілотників

Президент Володимир Зеленський доручив опрацювати питання створення у структурі ЗСУ окремого роду сил — Сил безпілотних систем.

Про це йдеться в указі, оприлюдненому на сайті Офісу президента 6 лютого.

У документі зазначено, що його мета — нарощування спроможностей Збройних сил України щодо використання безпілотних та роботизованих повітряних, морських та наземних систем. А ще — забезпечення готовності до застосування таких систем за призначенням.

Зеленський доручив Кабміну із залученням Генштабу опрацювати питання щодо створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду сил. За результатами опрацювання уряд має внести відповідні пропозиції на розгляд Ради національної безпеки та оборони України.

Згодом Зеленський зазначив, що цей указ розпочинає створення Сил безпілотних систем. За його словами, «це не питання майбутнього — це те, що повинно дати цілком конкретний результат уже найближчим часом».

“Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах. І, очевидно, — на полі бою. Дрони — безпілотні системи — довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі”, — сказав глава держави.

І додав, що Україна змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Крім того, відбиття штурмів на землі — це багато в чому робота саме дронів, як і знищення окупантів та їхньої техніки.

“Зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу”, — пояснив президент.

Щоб дати необхідну координацію в Силах оборони, забезпечити належний рівень планування та якість логістики, у структурі ЗСУ будуть створені Сили безпілотних систем, наголосив президент.

Реклама

Залишити коментар