Упродовж минулої доби шахраї ошукали буковинців на суму понад 35 тисяч гривень

Цього разу жертвами аферистів стали двоє жителів обласного центру та мешканка Дністровського району. За фактами незаконного заволодіння коштами громадян слідчі та дізнавачі поліції Буковини розпочали кримінальні провадження. Наразі працівники поліції вживають заходів щодо встановлення та притягнення правопорушників до відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 5 лютого, із заявою про шахрайство до Чернівецького районного управління поліції звернулася 20-річна чернівчанка. Заявниця розповіла працівникам поліції, що її ошукали невідомі особи, під приводом підтвердження верифікації на одній із інтернет-платформ. Буковинка самостійно перерахувала на невідомий рахунок понад 3 тисячі гривень, після чого зрозуміла, що її ошукали шахраї.

Цього ж дня в пастку до аферистів потрапив 22-річний житель обласного центру Буковини. Чоловік розповів поліцейським, що  перерахував на невідомий рахунок 24 тисячі гривень, під приводом не розповсюдження особистої інформації.

45-річнна жителька села Сербичани Дністровського району розповіла співробітникам відділення поліції №1 (м. Сокиряни) ДРВП, що їй зателефонував невідомий, який представився співробітником служби безпеки банку. Під приводом недопущення проведення несанкціонованих банківських операцій, співрозмовник дізнався необхідну конфіденційну інформацію. У подальшому з картки буковинки списалося понад 8 тисяч гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар