11 млн грн на організацію Нацвідбору на “Євробачення-2024” та скандал зі SKYLERR: чим запам’ятається відбір

Національний відбір на щорічний пісенний конкурс за яким спостерігає уся Європа традиційно не обійшовся без сканадалів.

Згідно дослідження, яке провело “Детектор “Медіа”, Національна суспільна телерадіокомпанія Україна (НСТУ) виділила майже 11 мільйонів гривень (10 999 811,46) на створення фінального концерту Нацвідбору на “Євробачення-2024”. Про це свідчать дані про закупівлю відповідної послуги в системі Prozzoro.

Над виробництвом телеверсії фіналу цьогорічного Нацвідбору працювавав переможець мистецького конкурсу — продакшн-підрозділ “1+1 media”.

В угоді від 26 січня 2024 року зазначено, що послуги передбачають весь технологічний цикл реалізації проєкту щодо створення контенту. 

“Послуги з виробництва (створення) аудіальних та аудіовізуальних творів (контенту) для реалізації творчого проєкту “Пісенний конкурс Євробачення–2024″”, — йдеться в інформації про предмет закупівлі. 

Минулого року фінальний концерт Нацвідбору створював ТОВ “Старлайт Продакшн”. За свої послуги, згідно з Prozzoro, команда отримала майже 10 мільйонів гривень (9 976 341).

Заява співачки SKYLERR про зняття своєї кандидатури з Нацвідбору.

3 лютого в Україні відбувся фінал нацвідбору на “Євробачення-2024”. Як і в попередні роки, переможця повинні були визначити за результатами голосування журі та глядачів. Другий рік поспіль глядачі голосують через застосунок “Дія”. Проте у момент голосування стався збій “Дії” через наплив охочих проголосувати за свого фаворита.

Співачка SKYLERR, яка брала участь у національному відборі на “Євробачення-2024” з піснею “Time is running out”, прийняла рішення відкликати свою кандидатуру. Вона вважає, що збій у голосуванні через неполадки в додатку “Дія” робить процес неясним.

Про це співачка повідомила через Instagram.

“Це рішення для мене було важливим, але я вирішила стояти за творчістю, музикою, сценою, шоу, працею, піснею, моїми людьми, вами, усіма нами. Те, що відбувається зараз, виходить за рамки цього, і це вже не стосується мене. На жаль, голосування неможливо повернути, і я довіряю саме тому моменту”, – написала вона.

SKYLERR зазначила, що через неполадки у застосунку “Дія” голоси могли бути зараховані неправильно.

“Розумію, що це велика системна проблема, і всі опинилися в однакових умовах, але, знову ж таки, я вважаю за краще, щоб голосування було прозорим і зрозумілим, особливо в даному моменті. Ці піар-маневри, які виникли через цю ситуацію, не цікавлять мене”, – додала співачка.

Пізнііше стало відомо, що “Суспільне мовлення” відмовилося від зняття кандидатури SKYLERR, оскільки, згідно з правилами відбору, “відсутні підстави” для зняття кандидата на цьому етапі конкурсу.

Реклама

Залишити коментар