Зеленський нагородив бійців ГУР, які знищили дронами російський ракетний катер “Івановєц”

Президент України Володимир Зеленський нагородив військовослужбовців Головного управління розвідки, які знищили російський ракетний катер “Івановєц” Чорноморського флоту рф 1 лютого.

Про це повідомили на сайті Офісу президента у суботу, 3 лютого.

Зеленський зазначив, що росія «відчуває біль» від дій військовослужбовців ГУР. Він додав, що морські дрони шість разів влучили у корпус російського ракетного корабля.

“Багато зроблено вами, багато зроблено воїнами ГУР і на землі, і на морі…Складна операція на рейді озера Донузлав — шість прямих влучань морських дронів у корпус „Івановця“. Це було справді сильно. І я дякую вам за цю силу”, — сказав Зеленський

Президент вручив військовим розвідки ордени Богдана Хмельницького II та III ступенів, ордени За мужність III ступеня.

1 лютого ГУР повідомило про операцію в Криму, завдяки якій на рейді озера Донузлав вдалося знищити ракетний катер Чорноморського флоту рф “Івановєц”.

Начальник ГУР Кирило Буданов розповів, що по катеру завдали шість ударів українськими морськими дронами MAGURA V5.

Військово-морські сили ЗСУ назвали це «істотною втратою», оскільки Москва має на озброєнні лише три такі катери. Також на борту могли перебувати десятки моряків і протикорабельні ракети Москіт.

У липні 2023 року росія випустила з “Івановца” ракету Москіт, потопивши на навчаннях український корвет Тернопіль, який викрала 2014 року під час окупації Криму.

Реклама

Залишити коментар