Представляються банкірами та скидують фішингові посилання: шахраї продовжують ошукувати буковинців

Лише за минулу добу до правоохоронців звернулися четверо жителів краю, які стали жертвами шахрайства. Під приводом позики коштів нібито знайомій аферист виманив у 60-річного жителя села Тисовець 10 тисяч гривень, 69-річного жителя Лужан ошукав псевдобанкір на 17400 гривень, у 51-річного чернівчанина невідома особа з рахунку перерахувала понад 25 тисяч гривень, а 42-річний житель села Стара Жадова перейшов за фішинговим посиланням та втратив 2500 гривень. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 2 лютого, до відділення № 5 (Глибока) Чернівецького РУП звернувся 60-річний житель села Тисовець з заявою про шахрайство. Чоловік розповів поліцейським, що до нього звернулася нібито знайома, яка просила терміново позичити гроші. Буковинець без вагань перерахував на невідомий рахунок 10 тисяч гривень.

Цього ж дня до співробітників відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького райуправління поліції надійшло повідомлення від 69-річного жителя Лужан. Пенсіонер розповів, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Під приводом оновлення банківських даних, аферист увійшов у довіру до буковинця та дізнався всю конфіденційну інформацію. Внаслідок чого з картки чоловіка зникло понад 17 тисяч гривень.

Ще однією жертвою шахрайства став 42-річний житель села Стара Жадова. Буковинець розповів працівникам відділення № 1 (м. Сторожинець) ЧРУП, що отримав СМС-повідомлення в месенджері про додаткову фінансову допомогу. Чоловік перейшов за посиланням та ввів дані карткового рахунку. В результаті чого отримав сповіщення про перерахування понад 2500 гривень

Також із заявою про шахрайство до Чернівецького райуправління поліції звернувся 51-річний місцевий житель. Чернівчанин повідомив правоохоронцям, що невідома особа перерахувала з його карткового рахунку майже 26 тисяч гривень.

За всіма фактами шахрайства співробітники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар